Suomenajokoirien lonkkaindeksit

Päivitetty 16.6.2009

Katariina Mäen tekemä tutkimus suomenajokoirien lonkkadysplasiasta ja sen vähentämisestä jalostuksen avulla alkaa olla valvis ja niinpä ajokoirille on saatu laskettua BLUP - indeksit lonkkadysplasian osalta.. Laskenta tapahtuu samalla periaatteella kuin jo tutuksi tulleiden metsästysominaisuuksien BLUP - indeksien laskeminen eli laskettaessa indeksiä jollekin koiralle ottaa laskentaohjelma huomioon koko koiran suvun ja niiden lonkkakuvaustulokset. Niinpä Indeksilistassa onkin paljon sellaisia koiria joita itseään ei ole kuvattu mutta sen jälkeläisiä tai näiden jälkeläisiä jne. on kuvattu ja ohjelma pystyy yhdistelemään nämä koirat toisiinsa ja laskemaan niille indeksin.

Periaatteena on se että mitä suurempi on koiran lonkkaindeksi niin sen parempi ja päinvastoin, mitä pienempi koiran lonkkaindeksi on sen heikompi.

Indeksilistan kokonaisuudessaan voit imuroida täältä ( PDF - tiedosto ) (Vinkki: Jos haluat tallentaa indeksilistan omalle koneellesi niin paina hiiren oikeanpuolesta nappia linkkitekstin päällä ja valitse Tallenna kohde nimellä )

Aiheeseen liittyviä artikkeleita löytyy mm. alla olevista linkeistä.

http://www.koiranjalostus.fi/artikkelit.html

http://www.animal.helsinki.fi/people/kamaki/tutksuun.htm

http://personal.inet.fi/cool/punasukan/Lonkka.htm

http://www.animal.helsinki.fi/people/kamaki/ajokoirat.html

http://www.animal.helsinki.fi/people/kamaki/sukus_korj.htm

Retkitukku Laboklin

Suomen Ajokoirajärjestö | Uusikatu 57 - 59 | 90120 OULU | Puh. 044 311 0330 | Sähköposti

Webdesign © IT-Parkki